6 důvodů, proč by podnikatelky měly hrát golf

Když přijde na to, jak skloubit práci se zábavou, golf byl vždy ideální volba.  Legendární sportovní redaktor Grantland Rice (americká obdoba našeho Jaromíra Bosáka) jednou řekl: „Zápas na 18 jamek vám o protihráči řekne více, než kdybyste spolu 18 let sdíleli kancelář.“

Podle statistik je až čtvrtina všech golfistů výkonným manažerem. Ovšem příležitosti hrát golf, k navázaní obchodních vztahů, využívá jen mizivý počet žen.

To i přesto, že ženy vždy hrály golf. LPGA Tour je dokonce starší než PGA Tour. Problémem je, že celkový počet registrovaných golfistek se od roku 1980 téměř nezměnil.

Zde je 6 důvodů pro ženy podnikatelky, proč začít hrát golf.

1. Pomůže vaší kariéře

Golf je o navazování kontaktů. Jedná-li se o seznámení s novým klientem, či hra s vedoucím manažerem, čas strávený na hřišti může být pro vaší kariéru k nezaplacení. Dle průzkumů, až 80% golfistů věří, že je to důležitý způsob k rozvoji podnikání.

2. Dostane vás ven

Není nad to být během krásného dne venku. To je právě ten nejlepší čas pro golf. Nezůstávejte zavření v doma nebo v kanceláři a užijte si čerstvého vzduchu se sluníčkem.

3. Počítá se jako cvičení

Dobrá, možná se nezapotíte jako při hodině spinningu, ale kvalitní partička golfu vám dá dostatečně zabrat (můžete chodit až pět hodin v kuse). Za 18 jamek spálí průměrný golfista okolo 1500 kalorií.
zeny-telo

Golf & Ski Resort Ostravice patří k nejkrásnějším hřištím v ČR

 

4. Budete ve společnosti

Ano, golf může být příležitostí k navazování kontaktů s klienty, nebo spolupracovníky, ale také to může být zábavná činnost s vašimi přáteli. Bodový systém handicap umožňuje hráčům všech kategorií, aby mezi sebou mohli soupeřit. 

5. Můžete hrát kdekoliv

Golf se hraje všude ve světe. S více než 35 000 hřišti na celém světě, nebude problém najít jedno ve vaší blízkosti. Je to výborná aktivita, když podnikáte mezinárodně, nebo si jen chcete vylepšit rodinnou dovolenou. 

6. Golf je módní záležitost

Pokud patříte mezi ženy, které se rády oblékají, určitě najdete zalíbení v golfové módě, která je každým rokem čím dál tím více propracovanější.