7 nejlepších golfových filmů všech dob

Všichni to známe…

Deštivé odpoledne nás nepustí na hřiště, tak jen doma chodíme od ničeho k ničemu. Ani v televizi nic nedávají a tak uvažujeme, jak strávit pár příštích hodin, než bude čas na dobrou rodinnou večeři.

Proto jsme pro vás připravili žebříček 7 nejlepších golfových filmů všech dob, které vám zkrátí deštivé odpoledne a naladí vás na příští partičku golfu!

 

7. Seven Days in Utopia CSFD 61 %

Seven Days in Utopia vypráví příběh Luka Chisolma (Lucas Black), talentovaného mladého golfisty, který se chystá zúčastnit profesionálního golfového turnaje. Když se však ukáže, že je jeho první turnaj jednou velkou katastrofou, rozhodne se uprchnout z prostředí golfu, které na něj klade příliš velké nároky.

 

6. Happy Gilmore CSFD 66 %

Z Happyho Gilmorea by se pravděpodobně stal nejlepší hokejista na světě – jenom kdyby uměl bruslit. Údery má však v každém případě senzační. A protože je může využít i v jiných sportech, přijme Happy nabídku trenéra golfu. Brzy nato se Happy stává oficiálním účastníkem profesionálního golfového turnaje a zábava může začít!

 

5. Bobby Jones, Stroke of genius CSFD 66 %

Jones byl pravděpodobně jeden z nejtalentovanějších golfových hráčů v historii této hry. Překonal těžkou nemoc a vlastní prudkou povahu, aby nakonec dosáhl absolutního vrcholu, který v tomto sportu doprovází záplava vydělaných peněz. Jones ale díky tomu pochopil, že čest má větší hodnotu než peníze. Bobby Jones je vynikající podívaná, která dokáže zaujmout kohokoliv.

 

4. The Legend Of Bagger Vance CSFD 83 %

Krásný a dojemný snímek, který režíroval Robert Redford. Hercům dominuje krásná a energická Charlize Theron, zdatně jí sekunduje hláškující caddy Will Smith a v neposlední řadě se můžete těšit na Matta Damona. Film vás chytne, nepustí a ani vteřinu nenudí!

 

3. Greatest Game Ever Played – CSFD 82 %

Film podle skutečné události vypráví příběh historického duelu mezi dvěma legendárními golfisty Harryho Vardona a Francisa Ouimenta. Ten se odehrál v roce 1913 na U.S. Open. Výjimečný herecký výkon v tomto filmu podal tehdy teprve devatenáctiletý Shia LeBeouf.

 

2. Caddyshack CSFD 63 %

Nostalgická vzpomínka na mládí a podle nás nejlepší golfová komedie, která kdy byla natočena. Chevy Chase a Bill Murray jsou jedni z nejlepších komiků amerického filmu, protože druh „sellersovkého“ humoru, který předvádí, je skvělý a nesmrtelný. A Caddyshack jistojistě potěší každé oko golfisty z pánského osazenstva!

 

1. Tin Cup CSFD 71 %

Bezesporu jedna z nejlepších rolí Kevina Costnera! Roy se před lety vzdal profesionální kariéry a žije na hranici nouze v obytném přívěsu se svým kamarádem a zaměstnancem Romeem . S podporou sympatické a půvabné ženy i svých svérázných kamarádů se Cink rozhodne vrátit se do světa špičkového golfu a dokázat, že už není odepsaná nula. One-man show v podání Costnera může začít!


Chybí vám v žebříčku některý film nebo nesouhlasíte s naším pořadím? Napište nám na facebook!