7 světových golfových zajímavostí

Bez golfu ani ránu

Jeden z nejpopulárnějších světových herců, Samuel L. Jackson, je také vášnivým golfistou. Hvězda filmů Pulp Fiction a Nespoutaný Django má v pracovní smlouvě vždy klauzuli, že si během natáčení může jít zahrát minimálně 2x týdně.

Opravdový golfový nadšenec

Od 1. ledna do 31. prosince 2010 nastavil Richard Lewis’rekord odehraných jamek za jeden rok – celkem 11.000! Všechny tyto jamky odehrál v Irvingu v Texasu, Four Seasons Resort and Club.

Nejdelší pat 

Bob Cook drží rekord pro nejdelší zaznamenaný pat na turnajích golfu. Během Mezinárodního turnaje Fourball Pro Am v roce 1976, odehrál pat o délce necelých 43 metrů na 18. jamce st. Andrews.

Hrát se dá i na sněhu

Dwight Eisenhower, John F. Kennedy, Barack Obama. To je jen pár prezidentů spojených s golfem. Ale Woodrow Wilson je často přehlížen. Nadšený golfista byl hře natolik oddaný, že hrál dokonce i v zimě – s černými míčky.

Woodrow Wilson patřil k nejoddanějším golfovým hráčům mezi americkými prezidenty

Předpověď budoucnosti

Před Mistrovstvím v roce 1957 Doug Ford předpověděl nejen své vítězství, ale i vítězné skóre 283. Jak už jistě vítě, Fordovy předpovědi se staly skutečností, neboť obdržel zelené sako pro vítěze Masters. Možná, že je Ford vzdálený příbuzný Nostradáma?

Velké finále

Na mistrovství světa v golfu v roce 1953 předvedl Lew Worsham neuvěřitelný závěr. Pro play-off s Chandlerem Harperem potřeboval birdie. Worshamovi se však na 72. jamce povedl 95 metrů dlouhý eagle a porazil tak Harpera o jeden úder. Vítězný úder se dochoval na videu a přehrát si jej můžete zde.

Zpěvačka na golfu

Je obdivována miliony fanoušků pro svůj skvělý hlas. U nás je nejznámější pro pilotní píseň filmu Titanic, ale zpěvačka Celine Dion je také golfový fanatik a dokonce vlastní i hřiště – Terrebonne, Quebec’s Le Mirage Golf Club.