Golf na olympiádě a jiná kontroverzní témata

Kontroverzní golfová témata

Golf není tak kontroverzní jako Tour de France, přesto se však najdou hráči a fanoušci, kteří zpochybňují některé prvky ve více než 500 let staré hře. Od oficiálních pravidel PGA, až po osudy svých nejlepších hráčů.

Jaká aktuální témata hýbou dnešním světem golfu?

Příliš pooomaaalééé tempo na PGA

Zaregistrovali jste to také? Od diváků, přes komentátory až k samotných hráčům se všichni shodují, že pomalá hra golfu se v poslední době stává pro PGA problém. Mezi hlavní argumenty patří např. nedostatečná zábava pro diváky. Žijeme v hektické době, kdy potřebujeme mít všechno a nejlépe hned, a proto se zvedá vlna nevole, že odpaly trvají příliš dlouho.

K této problematice se ale vyjádřili i profesionální hráči. Někteří z veteránů PGA dokonce otevřeně kritizovali nováčky. A to z toho důvodu, jak přehnaně analyzují svou hru. No jo, jenže tady jde o velké prachy.

Tohle téma bude v budoucnu zajímavé sledovat. Která strana vyhraje? Obhájí si hráči dlouhotrvající odpaly nebo na pravidla zatlačí nenasytné televizní společnosti kvůli klesající sledovanosti a budeme se koukat na speedgolf, aby se masy diváků bavily? Sami jsme zvědaví.

Golf a olympijské hry
Golf se vrátil na olympijské výslunní v Riu 2016, jaká bude jeho budoucnost?

Patří golf na Olympijské hry?

Názory na toto téma jsou poněkud rozdílné. Golf byl v předloňském roce opět uveden v Riu, takže debata je stále čerstvá. Na olympijských hrách 2016 zaznamenal golf velký úspěch, stejně tak i jeho hráči. Přemýšlí se o změně na týmovou akci podobné Ryder Cupu. Konečný výsledek je stále ve hvězdách.

Za nás golf na olympijské hry určitě patří, je to hezká cesta jak jej popularizovat.

Až moc moderní golfové míčky

Jelikož se technologie pohybuje rychlostí světla, není lehké s ní držet krok. To se týká i zlepšování golfových míčků, které jsou každý rok schopny urazit delší vzdálenost. Většina hráčů a fanoušků to nevidí jako problém.

Avšak najdou se i tací, kteří si myslí, že by hřiště měla být delší nebo naopak by míčky neměly létat tak daleko. Po poslední návštěvě driving range (a spoustě klení) říkáme, že by nám nepomohly ani samonaváděcí golfové supermíčky.

Návrat Tigera Woodse
Jak dopadne tahle slavná ikona golfu ukáže až čas.

Jak to bude se slavným Tigerem?

Snad každý přeje Tigerovi úspěch. Kdo by neměl rád příběhy o velkolepém návratu se šťastným koncem? Když ono to ale pořád skřípe. Tiger není pořád 100 % fit, stále se ozývají bolavá záda, jeden turnaj hraje, další ne. Po nemastném konci roku 2017 se dočkal pár slušných výsledků na začátku letošního roku, ale kdo ví, jak to bude dál.

Na zahraničních serverech vychází minimálně jeden článek denně, který propírá Woodse ze všech stran. A bohužel si už jen málo fanoušků myslí, že tato golfová legenda vyhraje ještě nějaký větší turnaj.

Hezkou hru!