Jak bojovat s nervy na golfovém hřišti

Všechno na světě je o vůli, i když se jedná o fyzickou aktivitu. Jistě, je to jednoduché vzít hole a odpálit pár míčků na hřišti. Ale abyste se dostali hlavou co nejlépe do hry a neztráceli tak čas, můžete podniknout určité kroky. Tohle je zejména důležité, pokud se chystáte hrát turnaj.

Než začnete hrát

Před vůbec prvním odpalem se zhluboka nadechněte a představte si ideální hru, kterou byste dnes chtěli předvést.

Zůstaňte v klidu, nepanikařte a nebojte se, že hned pokazíte první úder. Zamyslete se a upřete pozornost na dnešní cíl. Stanovení osobních cílů pomáhá udržet zdravý náhled na věci, které přijdou.

Jistě se během hry najde spousta chvil, které nemůžeme nijak ovlivnit. Je však důležité si uvědomit, že těmito neovlivnitelnými momenty se nemá smysl znepokojovat.

Jediným způsobem, jak dosáhnout požadovaných výsledků, je zůstat plně soustředěný v daném okamžiku a postupně hrát jeden úder za druhým, jako by na každém závisel váš život.

Soustřeďte se na každý úder, jako by byl rozhodující

Během hry

Když jste soustředění a připraveni předvést to nejlepší, zbývá si už jen představit úspěšné jednotlivé odpaly. Vzhledem k tomu, že golf není hra, kde můžete napravit vaše předchozí chyby, tak nepřemýšlejte nad tím, jak vynahradit špatné odpaly. Nejde to, vytlačte to z hlavy.

Akorát na sebe vyvinete zbytečný tlak. Jestliže stále myslíte na nezdařené údery, bude se vám velice těžce soustředit na další odpal. Předchozí úder vrátit nejde, maximálně se koncentrujte na ten příští.

Po skončení hry

Ať už se na hřišti stalo cokoliv, příliš se tím nenechte rozhodit. Vzpomeňte si na dobré okamžiky, které se vám během hry povedly. Snažte se vaši hru podívat konstruktivní kritikou z opmistického pohledu. Napište si poznámky o tom, co se vám podařilo a co jste naopak mohli udělat lépe. Takhle vaši hru uvidíte jako celkový shrn událostí a ne jen jako úspěchy a neúspěchy.

Dopřejte si v klubovně oblíbený drink a už plánujte příští hru, jak se zase o trošku zlepšit, aby příští golfová partie dopadla o kousek lépe, než právě skončená. Hlavně se na hřišti dobře bavte a hezkou hru!