Jak metodickými postupy dosáhnout lepšího skóre

Metodická organizace hry na golfovém hřišti je velmi často přehlížena. Konstantní vítězná strategie znamená být dobře připraven. V golfu, více než jinde, platí, že štěstí přeje připraveným.

Pokud znáte své silné a slabé stránky a osvojíte si metodický přístup ke hře, získáte ihned lepší pocit z celé hry a krůček po krůčku začnete vylepšovat i své skóre. Zafixujte si do paměti následujících 5 jednoduchých zásad, které zlepší den strávený na hřišti.

Sledujte praporek

Jakmile se podíváte na příští green, v hlavě si představte, kde se nachází jamka a zda má nějaké nepravidelnosti. Pokud často hrajete na stejném hřišti, znalost uspořádání jednotlivých jamek je klíčová při plánování hry. Věnujte pozornost praporku a zaměřte se na sílu větru. To abyste věděli, jak máte upravit připravovaný úder.

Přihrávejte na stoupající pat

Stoupající paty do kopce bývají jednodušší. U patování ze svahu máme tendenci pat zpomalit, jelikož se bojíme, že dáme přílišnou razanci a míček skončí daleko za jamkou. Pokud to situace umožní, snažte se příhru na green směřovat tak, abyste mohli patovat do mírného svahu.

Nastudujte si mapku hřiště

Klíčová zásada. Pokud vám to okolnosti dovolí, nastudujte si celkovou strukturu hřiště, abyste získali lepší přehled o jeho rozvržení. S perfektní znalostí hřiště si můžete detailně naplánovat každý úder. Celková strategie hry musí vycházet z mapky hřiště a jeho rozložení.

Podělte se o zkušenosti s nástrahy hřiště s parťáky z flightu

Nebojte se změnit hole

Zde musíte znát své silné a slabé stránky a hru jim přizpůsobit. Znalost holí v bagu je pro úspěch stejně důležitá, jako znalost golfového hřiště. Někteří golfisté mají v bagu až 14 holí a např. driver nemusí být na každém týčku vždy nejlepší volbou.

Pokud máte větší kontrolu s 2 či 3 dřevem, změna se může vyplatit. Odložte ego stranou a vždy vytáhněte hůl, se kterou se cítíte nejjistěji. Vše podřiďte tomu, abyste si zajistili co nejlepší situaci pro nadcházející odpal.

Od překážek se držte co nejdál

Pokud někde hrozí bunker, jezírko nebo jiná překážka, snažte se od nich zůstat co nejdál, i kdyby to ve finále mělo znamenat, že budete muset zahrát o úder navíc.

Když se budete snažit o perfektní odpal, můžete si další úder poměrně zkomplikovat. Risk může být zisk, ale pokud hrajete golf dostatečně dlouho, tak určitě moc dobře víte, že Murphyho zákony a naschvály nás golfisty potkávají se železnou pravidelností.

Máte jiné další ověřené metody, které byste poradili ostatním golfistům? Napište nám je na facebook. Hezkou hru!