Jak využít zimní období bez golfu

V českých podmínkách nemáme takový luxus jako např. golfisté na Floridě, kteří se mohou věnovat golfu celý rok. Nicméně ani my nemusíme propadat skepsi, jelikož zima se již pomalu chýlí ke konci. Využijte zbytek času a připravte se na start nové sezóny.

I když na našich hřištích nemůžete hrát, stále se najde spousta věcí, které můžete mimo sezónu podniknout. Od poctivých tréninků v posilovně, přes odpaly na trenažéru, zimní golfovou dovolenou až po láskyplnou péči věnovanou golfovému vybavení.

Fitness a pohybový trénink

V dnešní době, kdy dominují sedavá zaměstnání, je čím dál tím těžší udržet si fyzičku a ohebnost celého těla. Dopřejte si proto v zimě místo golfu pravidelný trénink, díky kterému se pak budete na hřišti cítit mnohem lépe.

Doporučujeme se poradit s fitness trenérem nebo rovnou se specialisty, kteří se zaměřují na cvičení přímo pro golfisty. Pokud nemáte čas, cvičit můžete i doma. Pěkné tipy na trénink se také dají najít volně dostupné na webu – viz YouTube video.

Přegripujte golfové hole

Klouže vám hůl z ruky nebo se vám mastí golfová rukavice? Co kdybyste tyto problémy již nemuseli řešit? Jak? Stačí hole přegripovat. Ušetříte tisíce korun za nové hole.

Díky novým gripům se vám úplně změní celkový herní pocit a budete si myslet, že hrajete s novými holemi. Gripy jsou po shaftu tou nejdůležitější věcí. Rozhodně jim věnujte pozornost! Problematice přegripování jsme se detailně věnovali v tomto článku.

Nastudujte si novinky ve vybavení

Během zimy vydávají výrobci golfového vybavení obrovskou spoustu novinek. Technologie se každým rokem posouvají dál a dál, aby vám nové golfové vybavení pomohlo zlepšit výkon na hřišti. Nicméně si dejte dobrý pozor na to, co kupujete, jelikož nabídka je opravdu nepřeberná a nejdražší hole automaticky nemusí znamenat, že budou nejlepší pro vaši hru.

Před nákupem se vždy raději poraďte s odborníky, kteří novinky ve vybavení denně studují a mohou vám tak doporučit nejlepší vybavení v poměru cena/výkon.

Nová řada Callaway Rogue vypadá naprosto fantasticky!

Dopřejte si golfovou dovolenou

Pokud opravdu nedokážete vydržet zimu bez golfu a stejně jako my nesnášíte nasazování rukavic, oblékání nadbytečných vrstev, vlněných čepic a nepromokavé oblečení, abyste si mohli zahrát hrát golf na provizorních greenech a zamrzlých fervejích, tak vyražte na golfovou dovolenou za teplem.

I v Evropě se dá najít pár cenově dostupných destinací, kde si můžete užít golf i v zimě.

Tak to vidíte, zima nemusí automaticky znamenat konec golfové sezóny, pokud tento sport opravdu milujete, jistě si najdete spoustu příležitostí a vyžití, jak se mu věnovat i mimo hlavní sezónu. Nepromarněte zimní čas zoufáním nad sněhem, připravte se na novou sezónu a vtrhněte do ní v co nejlepší formě! Hezkou hru!