6 tipů jak zlepšit drive

Někteří golfisté nepřikládají drivu velkou váhu. Přeci jen, driver použijte pouze 13 až 14x za hru. A možná proto si říkáte, že nestojí za pozornost. Chyba lávky!

Driver dokáže udělat markantní rozdíl ve hře. Může pořádně zamávat vaším handicapem. Driver je skórovací hůl. Jeho hmotnost by se měla vyvážit zlatem. Umožní vám přejít z nesmělé a defenzivní hry do ofenzívy. Povedený drive nakopne sebevědomí a určí směr celé hry.

Vtip je v tom, naučit se trefovat driver promyšleně a silově. Pak se z něj stává mocná zbraň.

Níže jsme rozdělili tipy do dvou kategorií po třech bodech. Jak lépe zahrát drive promyšleně a jak se do drivu pořádně opřít silou.

 

Pořádně silný odpal

Klíčem k dobrému odpalu je hrát vždy z naučeného rutinního postoje. Všimněte si, že profesionální hráči mají před každým odpalem svou rutinu, která jim pomáhá se maximálně soustředit na další úder. Pokud takovou rutinu nemáte, určitě si ji vytvořte. Do této rutiny zahrňte následující tři body:

Nejdříve umístěte hůl za míček
Až teprve poté zaujměte postoj k odpalu. Mnoho hráčů dělá pravý opak, kdy se nejdříve postaví a až poté přiloží hůl k míčku. Pokud takto dobře trefí odpal, jedná se spíše o náhodu.

Zadní koleno mírně přikrčte
Takto přikrčené koleno držte celou dobu během nápřahu. Jakmile máte hůl nahoře, zadní koleno by mělo být pořád ve stejné pozici, jako když jste nápřah začínali.

Zabořte nohy do země
Síla odpalu vychází z rotace po nápřahu. Je proto velice důležité, aby vaše chodidla zůstala při úderu jako přibitá až do samotného kontaktu driveru s míčkem.

 

Promyšlený odpal

Na odpaliště byste měli nastoupit vždy s předem jasnou představou, jaký úder chcete zahrát. Abyste dosáhli perfektního úderu, musíte driver po celou dobu úderu kontrolovat. Tyto tipy vám pomohou.

Nápřah pod kontrolou
Mnoho hráčů má tendenci napřáhnout se s driverem přespříliš, což vede k tomu, že ve finální fázi nápřahu ruce povolí a dlaně se tak dostanou blíže k hlavě, než je vhodné. Držte nápřah pod kontrolou, udržte své ruce napřažené a dlaně daleko od hlavy.

Nepoužívejte zápěstí abyste trefili draw
Místo toho vytočte své paže. Výsledný pocit, kterého chcete dosáhnout je podobný, jako kdybyste úchopem, kterým držíte golfovou hůl, uchopilli vršek volantu auta a mírně zatočili vlevo.

Perfektní zakončení
To, jak zakončíte váš úder, hodně vypoví o celém úderu. Cílem je udržet vybalancovaný postoj do doby, než míček dopadne. Pokud postoj neudržíte, váš úder má pravděpodobně ještě pár much, které je třeba vychytat. Soustřeďte se na perfektní zakončení. Pomůže vám to zoptimalizovat tempo úderu od nápřahu do samotného impaktu.