Medailonek: Golf Club Poděbrady

Osmnáctijamkové mistrovské hřiště uprostřed lužního lesa v těsné blízkosti řeky Labe nabízí v Česku unikátní golfové prostředí. Nějaké převýšení zde budete hledat marně, jde o typické parkové hřiště, které bylo založeno již v roce 1961.

Vzrostlé stromy a především velké množství vodních překážek dokonale prověří přesnost vaší hry. To vše v těsné blízkosti atraktivního lázeňského města Poděbrady, které nabízí další vyžití pro návštěvníky všech věkových skupin. Poděbradské hřiště je často vyhledáváno jak méně zkušenými, tak náročnými hráči.

Golfový klub Poděbrady
Lužní lesy v okolí hřiště společně s četnými vodními plochami prověří vaši hru

Tréninkové Centrum Mládeže – Poděbrady

Vizí TCM je vybudovat dlouhodobý a funkční systém výchovy dětí ke golfové hře a rozšířit tak juniorskou základnu, v níž budou moci vyrůstat noví talentovaní hráči, kteří budou reprezentovat místní klub. Hlavním cílem TCM je, pod vedením zkušených trenérů golfu, naučit děti (převážně zábavnou formou) hrát golf a následně jim umožnit kontinuální zlepšování jejich švihu a strategie hry.

Děti jsou rozděleny do skupin dle věku a dosažené výkonnosti a tomu je přizpůsoben i jejich trénink. V případě výkonnostního růstu na soutěžní úroveň budou členům reprezentačních družstev klubu poskytnuty další výhody.

Choosy golf restaurant Poděbrady

Restaurace a kavárna se nacházejí v exluzivních prostorách vstupní haly, která je architektonickým skvostem v rondokubistickém stylu. K dispozici je přilehlý salónek pro 45 osob. Veškeré prostory byly v roce 2015 rekonstruovány.

Golf Club Poděbrady

Na výlet do Poděbrad

Golfový klub leží pouhých 5 minut autem od centra Poděbrad. Poděbrady jsou známy návštěvníkům především jako klidné lázeňské město s mnoha památkami.

Král Přemysl Otakar II. zde v letech 1262–1268 zbudoval kamenný hrad, postupně přebudovaný v dnešní zámek. K velkému rozkvětu panství došlo za pánů z Kunštátu.

Nejznámější představitel tohoto rodu byl český král Jiří z Poděbrad. Jeho synové Poděbrady roku 1472 povýšili na město. V roce 1905 byl na nádvoří zámku navrtán minerální pramen a v následujících dekádách se z města staly známé lázně, specializované zejména na léčbu nemocí srdce a oběhového ústrojí.

Kontakty a důležité odkazy

Historii klubu jsme se detailně věnovali v předchozím článku, který si můžete přečíst zde.
Odkazy na klub – pozor, při kliknutí budete přesměrováni na novou stránku.

Hezkou hru v Poděbradech!