Medailonek: Golf Club Praha

Golf Club Praha hřiště fotky

Golf Club Praha je jedním z nejstarších českých golfových klubů. Byl založen na ustavující valné hromadě 15. března 1926, která se konala pravděpodobně v pražském hotelu Palace. Členy přípravného výboru byli baron František Ringhoffer, Ing. Jaroslav Jahn a britský vyslanec Sir George Clerk.

Pemiérovým čestným předsedou byl Jan Masaryk, syn prvního českého prezidenta.

Historie klubu je spojena s pražskými částmi Motolem a Klánovicemi. Původní hřiště se nacházelo v lokalitě dnešní nemocnice Na Homolce, to současné se rozkládá na protějším kopci, kde bylo vybudováno počátkem 70. let dobrovolníky z řad členů klubu.

Pohled na klubovnu Golf Club Praha

Dnešní podobu získalo hřiště v sedmdesátých letech minulého století a dodnes je známé především pro své výrazné členění. Hřiště přinese uspokojení všem hráčům, bez ohledu na výši jejich HCP.

Život v klubu

Čenové klubu jsou ti, kdo v GCP vytváří klubovou atmosféru, která je v poslední době na českých hřištích tak vzácná. Dlouholetí členové, i nově příchozí zájemci o golf, se velkou měrou podílí na tvorbě klubového života.

Právě jeho pestrost potvrzuje množství otevřených klubových turnajů, kterých se účastní převážně členové klubu. Pro členy navíc GCP pořádá několikrát do roka oblíbená meziklubová utkání, ve kterých jde nejen o prestiž, ale hlavně o zábavu.

Golf Club Praha Mistrovství klubu ve hře na rány
GCP pořádá pro své členy bohatý program – na fotce jsou vítězové Mistrovství klubu ve hře na rány

Mistrovská devítka v Praze

Golfový areál je včleněn do krásné lokality Přírodního parku Košíře. Málokdo by očekával tolik zeleně pár stanic tramvají od samotného centra Prahy. Hřiště je velice dobře dostupné jak automobilem, tak MHD.

V areálu naleznete kromě devítijamkového mistrovského hřiště, též plochy pro nácvik dlouhé hry (driving range), tak krátké hry (putting, chipping). Klub má již letitou tradici ve výchově mladých golfistů v tréninkovém centru mládeže, které dosahuje výborných výsledků.

Jako Head Pro zde již delší dobu působí legenda českého golfu Jan Juhaniak.
Nejen na hřišti, ale i v prostorách klubovny vás vždy přivítá příjemný tým zaměstnanců GCP.

A jako novinku v Motole najdete buggy. Přijďte si zahrát a poznat hru z jiného pohledu.

Goflové buggy v Motole
Goflové buggy v Motole!

Akce Golf Club Praha a členství

Výhodné členství v klubu se dá pořídit už za 9 000 Kč. Jakmile se stanete členem, můžete se účastnit bohatého golfového a kulturního programu klubu. Klub myslí také na nejmenší golfisty, pro které pořádá pravidelné celoroční tréninky, ale také různé akce a letní příměstské golfové tábory.

Důležité odkazy a kontakty

Pozor, při kliknutí budete přesměrováni na novou stránku.

Hezkou hru všem golfistům přeje Golf Club Praha.