PIQ – Wearables šité golfu na míru

PIQ čidlo

Sportovní senzor PIQ s Mobitee a golfovou sadou
Technologie spojené s wearables na poli sportu přinášejí nové možnosti tréninku a zlepšování osobních výsledků. Přímo pro milovníky golfu je už delší dobu k dispozici smart tracker, který v reálném čase sleduje hned 3 podstatné prvky hry.

PIQ sensor golf

Wearables šité na míru golfu
PIQ – francouzský průkopník v oboru sportovních technologií ve spolupráci s tvůrcem golfových aplikací Mobitee vyvinul sadu tréninkového příslušenství, které přináší do vašeho mobilu přímo při hře přehled GPS údajů, propracovanou analýzu švihu a sledování odpalů.

Jestli to zní zajímavě? Vypadá to, že se PIQ přesně trefil do budoucnosti smart golfového příslušenství, a právě proto přitáhl naši pozornost. Nic se samozřejmě neděje náhodou – za tou příznačnou trefou totiž stojí vývoj jedinečného a jediného autonomního softwaru pro komplexní sportovní pohyby.

PIQ pro golf

Na začátku stačí vše spárovat
Drobné zařízení snadno připojíte svorkou k suchému zipu na rukavici a jednotlivými tagy opatříte své hole v bagu. Vše je synchronizováno díky bezplatné aplikaci. Spárování je snadné, protože NFC tagy jsou dopředu nastavené pro jednotlivé druhy holí.

PIQ analýza

Zlepšete svou hru i švih
Díky všestrannému GPS analyzátoru se dopředu pohodlně seznámíte s hřištěm a zvolíte si třeba i svou herní strategii. Nenápadný pohybový senzor spárujete s NFC (Near Field Communication) tagem na gripu právě používané hole. Senzor pak zobrazí přímo na vaší rukavici jednotlivé vzdálenosti greenu na LCD displeji, takže ani nemusíte pokaždé vytahovat mobil. Zároveň dochází k přenosu dat analýzy odpalu do vašeho smartphonu přes Bluetooth (nejpřesnější a nejspolehlivější analýzu získáte s mobilem v kapse). Hned po odpalu tak méte k dispozici detailní zpětnou vazbu vašeho švihu založenou na údajích o úhlu odpalu a dráze hole.

PIQ analýza

Jak aplikace Mobitee funguje při hře?
Jakmile budete na hřišti, sdělíte aplikaci, že se chystáte ke hře a aplikace sama zjistí, kde jste. K aktivaci analýzy konkrétního odpalu stačí vždy přiložit tag na gripu k senzoru na rukavici. S pomocí aplikace také uvidíte hřiště z přehledové fotomapy se všemi jamkami, vzdálenostmi a míčky, které jste nechali u vlajky. Zvlášť na začátku může být nutnost poklepání gripem na rukavici trochu frustrující prvek, ale po chvíli se stane součástí vaší přípravy na odpal. Nakonec vám naopak může tahle rutina pomoci k lepšímu soustředění – protože každý odpal s poklepáním je přeci bedlivě sledován a promítne se do přehledu vaší
výkonnosti.

PIQ skóre odhalí, jak na tom jste
Kromě sběru dat v profilu aplikace je pro skvělý pocit ze hry a efektivní trénink důležitá také jejich interpretace. PIQ skóre počítá poměr mezi nápřahem a úderem a objeví se na vaší rukavici po odpalu. Jde sice o osobní údaje, ale takové, které v rámci golfové komunity ocení i ostatní. Aplikace vám proto umožní i sdílení vašich výsledků se spoluhráči z celého světa, s nimiž si budete moci své výsledky porovnat.

A výsledek?
Zařízení PIQ v sestavě s Mobitee využijí hlavně ti hráči, kteří se zajímají o statistiky, ke hře přistupují analyticky a svá zlepšení nenechávají náhodě. Jedinou daní za získaná data se zdá být začlenění používání elektroniky při hře. Ve chvíli, kdy se správná příprava stane vaší přirozeností, máte vyhráno. Jestli hledáte golfové wearables, které dokáže poskytnout základní GPS data, úplnou analýzu švihu a přehled dráhy odpalů, je PIQ perfektní volbou.

Líbí se vám? Kupte si PIQ posuňte svou hru dál.

Vlastnosti:
Univerzální sportovní senzor a golfová tréninková sada pro golfové profesionály, trenéry i nadšené amatéry
Vyvinuto ve spolupráci se společností Mobitee
Rychlá instalace a zprovoznění
Aplikace Mobitee and PIQ zdarma pro iOS od verze 7.0 a Android od verze 4.3
Bezdrátová komunikace přes Bluetooth LE 4.0 a NFC
Používá GPS v chytrém telefonu
Mod trénink, driving range a hra
Systém úrovní
Rozsáhlá databáze interaktivních 3D map a informací o více než 35.000 světových i lokálních hřišť
Zápis informací o hře do mapy hřiště, dlouhodobá historie sessions
Detailní přehled terénu, překážek, vzdálenost ke greenu
Doporučení, jak odehrát konkrétní jamku a jakou hůl zvolit
My bag – informace o použití a výkonech s každou holí, záznamy o délce odpalu
PIQ skóre s maximem 10 000 bodů pro každý úder a celkový průměr
Počítáno z úhlu a dráhy hole, rychlosti hlavy a poměru mezi nápřahem a úderem
Analýza dráhy a úhlu nápřahu
Přizpůsobení aplikace schopnostem hráče
Průběžný záznam do score karty s možností editace
Nejdůležitější informace na displeji senzoru – vzdálenost ke greenu, PIQ skóre
Možnost sledování registrovaných hráčů
Možnost virtuálních partií

Líbí se vám? Kupte si PIQ posuňte svou hru dál.