Představujeme nové boty FootJoy Contour Fit

I navzdory obrovské konkurenci, ať už velkých či malých značek, Footjoy stále dominuje na trhu s golfovou obuví. Hned po holích jsou kvalitní boty nejdůležitějším vybavením, které potřebujete. Správná obuv znamená velký rozdíl v tom, jak se na hřišti budete cítit a hrát.

Fakt, že si Footjoy stále udržuje titul nejpohodlnější golfové bot je pro značku obrovská výhoda. Schválně si příští hru všimněte, kolik hráčů nosí právě tuto obuv.

Oproti předchozím modelům FootJoy upravil design bot. Credit @hookedongolfblog

Footjoy nabízí své boty v různých šířkách. Skvěle tedy padnou i hráčům se širšími chodidly. Není náhodou, že často slyšíme: „Footjoy mi padnou lépe, než kterékoliv jiné boty.“

Pro rok 2017 vydala značka svůj nejnovější model z řady Contour s názvem Footjoy Countour Fit. Fanoušci této obuvi si opět přijdou na své. Osobně se nám zdál tento model poněkud širší, než jeho předchůdci, ale jak vám tyto boty padnou, záleží nakonec na vaší noze.

Dobře padnou hráčům se širším chodidlem. Credit @hookedongolfblog

Největším rozdílem Countour Fit je vzhled. Letošní model si sice ponechal bílou špičku, ale zbarvil střed a zadní část boty.

Jak dlouho vám boty vydrží, samozřejmě říct nedokážeme, ale pokud se podíváme do našeho botníku na předchozí modely FootJoy, tak s lehkou nadsázkou můžeme říci, že zřejmě navždy. Ještě nikdy jsem neviděl boty, které by hráči nosili déle, než Footjoy. Zřejmě právě proto, má značka tolik fanoušků.

Tento model udržíte poměrně lehce stále jako nový. Bez problému se navlhčeným hadříkem zbavíte prachu, špíny i bláta. Na podrážce je pouze 6 spiků. Pár údery se zbavíte většiny hlíny i trávy.

Na podrážce najdete letos pouze 6 spike. Credit @hookedongolfblog

Footjoy Countour Fit nabízí i dvouletou záruku voděodolnosti. Nemusíte se ale ničeho bát. FootJoy moc dobře ví, jak udržet vaše nohy suché.

Zde je pár rychlých postřehů k dalším modelům FootJoy.

FootJoy Icons – Poměrně těžké boty, ale jedná se o skutečné „držáky“. Vydrží minimálně dalších 10 let.

FootJoy Hyperflex – Golfový kamarád je pojmenoval jako „výborné lapače prachu“, jelikož jsou pro něj velmi tvrdé a nepohodlné.

FootJoy Freestyle – Opravdu výborná obuv. Velice lehká a pohodlná.

Všechny boty FootJoy mají jednu malou nevýhodu. A tou je cena. Letošní model se našem trhu pohybuje kolem 5 000 Kč, což není rozhodně málo. Nicméně pokud chcete investovat do skvělých bot, které Vám vydrží několik sezón, tak Vás Contour Fit 2017 rozhodně nezklamou!