Recenze: Adidas Tour360 Knit – Bomba sezóny 2018

Na novou botu od firmy Adidas jsme se skutečně moc těšili. Hned jakmile dorazila, museli jsme ji okamžitě rozbalit, abychom se na tu parádu sami podívali. A naše očekávání byla nakonec několikrát předčena. Nová Adidas Tour360 Knit model 2018 je opravdu parádní zboží. Ale abychom nepředbíhali s hodnocením, rozebereme nejdříve celou boty na atomy.

Zrození nové generace golfové boty

Z tohoto modelu se stane přelomová golfová obuv. Určitě patří mezi nejžhavější zboží letošní sezóny, ve kterém můžete vyrazit na golf. Tour360 Knit spojuje dva světy do jednoho. Konečně se u boty potkává dokonalý estetický vzhled a design s nekompromisními funkcemi a výkonem.

Adidas Tour360 Knit

Designérům z Adidas se povedl podobný kousek, jako kdyby automobiloví inženýři dostali výkon Formule 1 do elegantního kabrioletu s plátěnou stahovací střechou.

Technologie nad kterými zůstává rozum stát

Největším překvápkem pro nás bylo, že bota je navzdory svému vzhledu plně nepromokavá. Tomu se nechce věřit, ale skutečně je tomu tak. Nepromokavost zajišťují speciální membrány.

Adidas těží z mnohaletých zkušeností výroby běžeckých bot a nyní přináší nejlepší poznatky i pro hráče golfu. Pásek kolem kotníků skvěle funguje, ale také dobře vypadá a určitě vám zajistí pozornost v klubovně i u kolegů ve flightu. Zvláště pokud hrajete v létě v kraťasech.

Adidas Tour360 Knit šedo fialová barva

Primeknit dokonale obepíná chodidlo jako ponožka a dodává pocit jistoty a stability při odpalu, aniž by byla omezena flexibilita. Bota je velmi lehká, prodyšná a společně se zmíněnou nepromokavostí přináší vše, co hráči od prémiové golfové boty očekávají.

Výčet a popis všech technologií podle výrobce je následující:

  • Cloudfoam – ultra tenká vložka EVA přináší komfort hráčům
  • adiWEAR – skvělý grip a stabilita při golfovém švihu
  • CIRCLEknit – speciálně vyvinutý materiál pro golfovou obuv – vysoká prodyšnost a maximální pohodlí
  • FitFOAM– poskytuje velkou podporu odpružení a pohodlí pod nohama

Černošedá, šedofialová nebo bílá limitovaná edice

Pro evropský trh jsou dostupné 2 základní barevné kombinace. Pokud si chcete pár stokorun připlatit, tak Adidas připravil ještě limitovanou edici v bílé barvě.

golfové boty Adidas Tour360 Knit

Ďábel se ukrývá v detailech

Ať si vzpomenete na sebemenší detail, který vám kdy vadil na golfové botě, tak Adidas má odpověď. Vše je vypipláno do maximální možné úrovně. Mnohaleté zkušenosti s běžeckými botami se bohatě vyplatily a konečně se na golfovém hřišti můžeme cítit jako na procházce v oblacích.

Jelikož nemá cenu zlatiti zlato, tak nové Adidas Tour360 Knit se skutečně blíží tomu, co bychom mohli označit jako dokonalá golfová bota. Jedinou pihou na kráse pro rekreační hráče zůstává poměrně vysoká cena.

Pokud chcete, můžete si odečíst půl hvězdičky za příliš vysokou cenu pro běžné golfisty. Jinak za své peníze dostanete patrně jednu z nejlepších bot golfové historie. A možná nejlepší vůbec, ale to ukáže až čas. Hezkou hru!