Na golf v Dominikánské republice

Náš dobrý a věrný zákazník se s námi podělil o čerstvé zážitky z golfové dovolené v Dominikánské republice. V článku sdílíme užitečné informace a tipy.

Cesta: Katowice –> Frankfurt –> Punta Cana
Covid opatření: nepřísnější kontroly byly v Německu (3 kontroly Covid pasů)

Ubytování Punta Cana

Ubytování v čistých apartmánech (2 ložnice, kuchyň, obývák a chodba), situováno kousek od golfového hřiště v zabezpečeném resortu. Ke každému apartmánu patří vlastní přístup k venkovnímu bazénu, který je společný i pro další apartmány. Za příplatek cca 100 Kč/den je možno si přikoupit snídani (opakující se variace vajíček – nic extra).

Golf

Navštívili jsme 4 hřiště (Iberostar, La Cana, Hard Rock, La Estancia). V listopadu končí období dešťů a pršelo nám jen jednou. Nejlepší je hrát hned brzy ráno, případně až od 14 hod., kdy už není tolik golfistů, a hlavně není takové spalující vedro, až 30 stupňů. Hráli jsme každý druhý den, střídali jsme tak mezi sebou golf a pláže nebo výlety. Doporučujeme zakoupit obdobu u nás známe „multisport karty“, karty se kterou budete mít výrazné slevy na vybraná hřiště (téměř všechna vytipovaná hřiště). Green fee s touto slevovou kartou se pohybuje okolo 60 USD, přičemž v ceně je driving range, buggy a po hře jídlo – nejčastěji hamburger (pití ne). Hřiště byla perfektně upravená, člověk si akorát musí zvyknout na nepříjemnou bermudskou trávu, která doslova „žere“ golfové míčky (náhradní míčky s sebou). Na hřištích se pohybují nejčastěji Američané a Němci (55+).

Auto se vyplatí

Na celou dobu pobytu se vyplatí pronájem auta. Bez něho se nedostanete na golfové hřiště, do obchodů apod. Bohatě stačí menší auto pro dvě osoby a dva bagy (s klimatizací samozřejmě).

Cena

Dovolená nás vyšla na 70 tisíc Kč/osoba – měsíc pobytu, letenka, jídlo, zapůjčení auta, green fee vč. slevové karty.

Hole Stealth >