8 tipů pro váš první golfový turnaj

Do začátku nové sezóny chybí už jen pár týdnů a možná se letos chystáte na svůj první golfový turnaj. Pokud jste turnaj nikdy předtím nehráli, připravili jsme pro vás 8 základních tipů, jak se na turnaj v golfu připravit!

1. Zahrajte si jednu hru nanečisto

Zejména pokud je pro vás hřiště zcela nové. Takto nejlépe zjistíte, která místa by vám mohla dělat problémy. Zapisujte si poznámky a ujistěte se, že je máte během turnaje po ruce.

2. Potrénujte s driverem a putterem

Je dobré mít na začátku hry pořádné sebevědomí. A nejlépe si ho udržíte tréninkem. Proto si vyzkoušejte jak dlouhé, tak i krátké odpaly. Driver použijete během hry až 14x a je důležité se při těchto odpalech cítit sebevědomě. To samé platí i při patování.

3. Naplánujte si čas příchodu

Nachystejte se, abyste byli připraveni minimálně 10 minut před startovacím časem. Ale ještě předtím si vymezte 45 minut na zahřátí a strečink.

4. Pořádně se rozcvičte

45 minut je dostatečný čas na to, abyste pořádně zahřáli vaše tělo i mysl. Zde už nezkoušejte nové švihy a postoje. Většina hráčů se rozcvičuje se čtyřmi až pěti holemi a s každou odehrají okolo 10 míčků.

Turnaj si hlavně užívejte! Photos credit Flickr @Presidio of Monterey

5. Procvičte si i herní situace

Na cvičném patovacím greenu si nejdříve zkuste 5 až 10 patů ze vzdálenosti 1 metr. To vám dodá sebejistotu při patování během hry.

6. Uklidněte se

Nervy nejlépe uklidníte tím, že si vytvoříte rutinu pro všechny odpaly. Je přirozené, že jste při prvním odpalu, nebo během prvních pár kol, nervózní. Zhluboka se nadechněte a koncentrujte se na vaši rutinu. Neměňte nic na švihu, myslete na rutinu a na hřišti nepocítíte ani kapku nervozity.

7. Jezte zdravě a pijte vodu

Ujistěte se, abyste měli na začátku plno energie. Dobře se najezte! Zdravá snídaně a vydatný oběd jsou základ pro dostatek energie během turnaje. Udržte si hladinu cukru v krvi jednoduchými sacharidy, na svačinu si dejte ideálně ořechy nebo ovoce. Obecným pravidlem je vypít zhruba 500 ml vody během hodiny na hřišti. Vyhněte se alkoholu, slazeným limonádám a ovocným šťávám.

8. Je to jen hra

Nezáleží na tom, jak hrajete, nebo jaké máte skóre. Golf je jen hra. Chcete dostat míček do jamky na co nejméně pokusů jako všichni ostatní. Jednou se vám daří, jednou zase ne. Hlavně se dobře bavte!

Myslete na našich 8 rad před nadcházejícím turnajem. Hrajte golf pro zábavu a tuhle hru budete milovat navždy – bez ohledu na výsledek turnaje!