Představení očekávané novinky – železa Titleist 718

Dlouho očekávaná novinka dorazila na prodejní pulty, podívali jsme se jí blíže na zoubek.

Železa Titleist 718 AP1

Železa Titleist 718 AP1 nahrazují předchůdce API 716 a pokračují v nastaveném trendu, který byl zahájen v roce 2008. Přičemž železa #4 a #5 mají nyní spíše dutou konstrukci. Dle vyjádření výrobce se jedná o nejpovedenější železa. Váha je 56 g a je rozložena do okrajů hlavy hole (předchozí model měl 42 g), což má za následek maximalizaci odpuštění špatně trefených ran.

Stejně jako u předchozího modelu, tak délka hlavy hole a offset u kratších želez se tváří jako „midsize“ hole, což ocení méně zkušenější hráči, protože železa jsou daleko hratelnější. Delší železa ocení i zkušenější hráči s nižším HCP. Velký posun dopředu udělal Titlest ve zvuku po impaktu.

Sice se nejedná o tu nejdůležitější věc na golfu, ale co si budeme nalhávat, pokud dobře trefíte míček a nemáte potřebnou zpětnou vazbu, tak pocit z rány není takový, jako když vám to dá hůl zvukem jasně najevo.

Verdikt a hodnocení
Progresivní velikost hlavy poskytuje krásná tvarovaná krátká železa a v kombinaci s odpouštějícími středně dlouhými železy a pocitem z dobře trefené rány je to jasná volba pro středně pokročilé hráče.

 

 

Železa Titleist 718 AP2

Mnozí z vás, kteří hrají železy Titleist AP2, si ani neuvědomují, že hrají s tour železy. Model 716 AP2 byl celosvětově modelem číslo jedna. Pro rok 2018 udělal Titlesit jednu změnu, a to tu, že hole AP2 718 zařadil do kategorie TOUR vedle 718 MB a 718 CB.

Velikost, která se od prvního modelu v roce 2008 nezměnila, je nyní více podobná železům MB a CB. Nový model AP2 718 má vyšší MOI než předchozí model 714 a 716, což je docela působivé.

Verdikt a hodnocení
V celé sadě je nyní více zkosená přední hrana, což zlepšuje kontakt s trávníkem, a to je to, co dělá z nových želez železa, které si doslova zamilujete. Kontrola úderů je na té nejvyšší možné (amatérské) úrovni.

 

 

„Pozor, ještě si neříkejte, že máte jasno, dokud nevyzkoušíte zbrusu novou řadu Titleist 718 AP3. Podle mnoha odborníků se jedná o vyváženou kombinaci toho nejlepšího z AP1 a AP2.“

 

Železa Titleist 718 AP3

Možná proto, že volba AP3 nebyla předtím k dispozici, jsem si jistý, že nejlepší hráči by se rozhodli pro AP2, protože AP1 působí příliš velkým dojmem. Nicméně pokud hráč, jako je Adam Scott, používá AP3, pak je to možnost, která stojí za pozornost.

Pokud se na tato železa podíváme blíže, pak zjistíme, že se opravdu jedná o vyváženou kombinaci toho nejlepšího z AP1 a AP2. Mnoho hráčů se rozhodovalo následovně: AP1 mají pro mě moc velký offset a vypadají jako „midsize“ železa, jdu do AP2, i když jsou těžké na trefení a mají menší hlavu hole.

Tohle už řešit nemusíte!!! Pro rok 2018 vznikly nové želza Titleist AP3.
A proč zrovna AP3? Protože 1+2= AP3.

Verdikt a hodnocení
Zde jsou jakákoliv slova zbytečná. Absolutní špička pro amatérské hráče.

 

 

Železa hodnotil produktový specialista Ondřej Doležal z www.golfiq.cz

Akce pro čtenáře OnGreen

Získejte k novým železům Titleist 718 AP1, AP2 a AP3 míčky Titleist Pro V1 zdarma. Při nákupu želez na www.golfiq.cz použijte v košíku kód: ongreen a dostanete k objednávce míčky v hodnotě 1 390 Kč zcela jako dárek. Hezkou hru!

Akce na Pro V1 zdarma
Zaváděcí akce k železům Titleist 718