Tip Marka Nového: Otestujte vaše patování

Jak trénovat patování na golfu

Snake, aneb natrénujte patování, které odpovídá hře na hřišti. Po provedení tréninku budete přesně vědět, jak na tom se svým patováním jste.

Co je to snake?

Jde o jednoduché cvičení, jak otestovat patovací schopnosti. A to při dlouhých, tak i krátkých patech. Snake je simulovaná soutěž, kterou můžete hrát se svými kamarády nebo partnery. Abyste si hru zpestřili, tak doporučuji hrát o nějakou zajímavou sázku.

Co budete potřebovat?

Budete potřebovat pouze devět týček a jeden míč. Na putting greenu najděte jamku s mírným breakem a týčka rozmíštěte po jednom metru až do vzdálenosti 9 metrů. Poté odehrajte 18 jamek.

Rozestavení jde krásně vidět na úvodním obrázku příspěvku.

Jednoduchá pravidla

Hrajte postupně od každého týčka dvakrát. Začněte od prvního (ve vzdálenosti 1 metru od jamky) k poslednímu a pak zpět k prvnímu. O devátého tedy hrajete 2x za sebou.

Pokud necháte pat krátký před jamkou, započítejte si rovnou tři paty. Pokud jamku přehrajete, musíme pat dohrát.

Výsledné skóre odpovídá počtu patů na hřišti. Pokud jste dosáhli výsledku pod 30 úderů, je to velmi slušné, bravo! Pod 27 je bodů jde o skvělé skóre!

Doporučuji hrát „Hada“ aspoň dvakrát. Jednou se sklonem greenu z prava do leva a jednou z leva do prava.

Tak na co ještě čekáte? Utíkejte zlepšit vaše patování! V případě, že byste měli zájem o osobní lekci, můžete mě kdykoliv kontaktovat!

Jak zlepšit patování v golfu
Autorem článku je golfový trenér Marek Nový. Foto archiv www.novygolf.com

Článek byl připraven ve spolupráci s Markem Novým, nejlepším golfovým trenérem roku 2017. Oficiální stránky Marka Nového najdete na www.novygolf.com, kde si také můžete domluvit tréninkovou lekci přímo s Markem osobně.

Hezkou hru!