Titleist představuje nové míčky

Na sezónu 2018 Titleist připravil nové míčky, které budou sedět hráčům, kteří se u golfu spoléhají více na vlastní cit pro hru než na promakané technologie. Nové míčky se jmenují Tour Soft a podle Titleist jde o nejměkčí míčky v historii.

Míčky se pohybují v cenové hladině kolem 1 000 Kč. Za tuto cenu většinou nakupují míčky hráči, kterým jde o delší vzdálenost. Zároveň však dokáží vytěžit maximum i z měkčí konstrukce míče pro kontrolu krátké hry, oproti hráčům, kteří jdou po maximální vzdálenosti a kupují míčky z Tour kategorie.

Podobné míčky, které jsou na trhu již delší dobu, a se kterými jste si možná zahráli, patří do rodiny Callaway. Konkrétně jde o řadu Callaway Chrome Soft.

I přes nízkou cenu a skutečnost, že jde pouze o dvoudílný míč, tak Titleist tvrdí, že se jedná o nejlepší míček ve své kategorii. Jaké zázračné tajemství se tedy ukrývá v konstrukci míčku?

Jádro míčku

Tour Soft míček má největší jádro v historii. Aby inženýři dosáhli požadované rychlosti a měkkosti míče, museli sami své uvažování posunout za hranici toho, co bylo dosud vnímáno jako maximální možná velikost jádra golfového míčku. V praxi to pak znamená, že větší velikost umožnila menší kompresi jádra (tedy měkčí pocit), aniž by to mělo vliv na rychlost.

Plášť míčku

Když někde na dvoudílném míči přidáte, jinde musíte ubrat. Logicky je tedy plášť míčku mnohem menší než u konkurence. Jak je to možné? Titleist si totiž opět poradil po svém a vyvinul speciální plášť, který se skládá ze 4 různých materiálů.

Tenhle mix materiálů umožnil potáhnout míček ještě tenčí vrstvou opláštění, než je tomu u konkurenčních míčků s uretanovým pláštěm.

Shrnutí Tour Soft

Pokud hledáte pocitově měkčí míčky za dostupnou cenu, rozhodně stojí Titleist Tour Soft za vyzkoušení. Titleist se tímto krokem snaží jednoznačně získat dominantní pozici i ve střední cenové hladině míčků, kde zatím vládne Callaway Chrome Soft.

Vzhledem k úspěchu Pro V1 se dá očekávat, že Titleist tenhle krok postupně vyjde. Míčky se dají pořídit o cca 200-300 Kč levněji než konkurenční Callaway, které mají na zádech velký červený kříž.

Barevné varianty jistě potěší všechny golfistky

Nové míče Velocity

Bez větší pozornosti došlo také na facelift míčků řady Velocity, které spadají do nižší cenové kategorie společnosti Titleist. Tyhle míčky jsou na navrženy za jediným účelem a tou je délka, délka a ještě jednou délka.

Pokud tedy rádi pálíte z týčka co největší silou, budou se vám nové míče Velocity jistě hodit. Pokud si však spíše při odpalu řídíte citem než silou, bylo by vhodnější se poohlédnout po jiným míčcích.

Titleist Velocity budou určitě velice oblíbené u golfistek, jelikož nově nabízí také růžové nebo oranžové varianty míčku.