Zima se blíží, připravte se!

Zimní golfové boty

Už jste někdy vyzkoušeli golf v zimě? Pokud ne, co mu takhle dát letos poprvé šanci? Než padne první vločka, tak máte dost času si vše pořádně nastudovat. Zimní golf má svá specifika, které se týkají také vybavení. Vyrazit jen v klasických golfových botách by byla taková malá sebevražda nebo byste si minimálně koledovali o pořádné omrzliny. Budete potřebovat pořádné zimní boty na golf.

Jak vypadají zimní golfové boty?

Nejdříve si řekněme, proč jsou normální golfové boty na zimní hru nevhodné.

  • Mají měkké spiky – díky tomu si pravděpodobně natlučete při prvním odpalu.
  • Jsou jen po kotníky – určitě vám bude brzo zima.
  • Jsou to „lapače“ námrazy. Po chvíli v nich bude k nevydržení.

Právě díky těmto hlavním důvodům budete potřebovat kvalitní zimní boty golfové boty. Díky rostoucí poptávce ze strany hráčů se už v dnešní době nejedná o nic neobvyklého a boty nabízí také přední značky jako např. FootJoy, Under Armour nebo Adidas.

Kvalitní zimní golfová obuv
Golfovou zimní obuv poznáte na první pohled celkem snadno.

Zimní golfovou botu poznáte na první pohled. Jsou zvýšené nad kotník a mají také speciální gumovou podrážku, díky které udržíte stabilitu i na zmrzlém terénu. Kvalitní membrány zaručující nepromokavost jsou samozřejmostí. U dražších kousků můžete počítat také s nejlepší dostupnou technologií na trhu Gore-Tex.

Jak široká je nabídka zimních bot na golf?

V porovnání s klasickými botami je samozřejmě pořád jen okrajová, ale už i dnes je z čeho vybírat. Dá se však očekávat, že do budoucna se bude nabídka zimních golfových bot nadále rozšiřovat.

Zimní obuv na golf slevy
Výrobě golfové zimní obuvi se věnují i přední značky!

Kolik stojí zimní golfové boty?

Pokud chcete opravdu špičkovou kvalitu, budete si muset připravit částku až někde kolem 5 000 Kč a výše. Jestliže si však nepotrpíte na drahé značky a spokojíte se s méně profanovaným brandem, tak můžete sáhnout po zimních botách Stuburt, které se dají pořídit až o polovinu levněji oproti prémiovým značkám Under Armour nebo FootJoy.

V případě že s golfem ale teprve začínáte, tak vám na první zimní partičku dobře poslouží i obyčejné pohorky s protiskluzovou úpravou.

Hezkou hru golfu i v zimě!