10 nejbizarnějších momentů golfové historie

Golf je krásná hra, ale přináší také kuriózní situace. Probrali jsme se internetovými archivy a našli jsme podivuhodné golfové zajímavosti z historie pro zlepšení nálady.

1. Neurvalý klokan vtrhnul na hřiště v Austrálii. Dokonce měl tu drzost a pohrál si před zraky hráčů „se svými míčky“.

2. Sergio Garcia musel vylézt na strom, aby odehrál svůj druhý odpal. Šance na to, že míček zůstane někde na stromě, je opravdu malinká. I z této krkolomné pozice umístil Sergio Garcia míček na fairway.

3. Během šampionátu v Royal St. George v roce 1985 se jeden muž rozhodl vběhnout na hřiště tak, jak jej příroda stvořila. Tedy kompletně nahý.

4. Jerry Pate shodil do vody návháře hřiště Peta Dye a komisaře PGA Tour Deana Bemana. Okamžitě pak skočil do vody za nimi. Takhle oslavil své vítězství šampionátu v roce 1982.

5. Během U.S. Open v roce 1960 legendární nervák Tommy Bolt zahodil svůj driver do jezera. Za vše špatné podle něj mohly ryby. Kluk z obecenstva pak skočil do jezera a vrátil hůl právoplatnému majiteli.

6. Jednou Arnold Palmer řekl Bobu Hopovi, jak snížit skóre o 8 úderů. „Přeskoč a nehrej par 3.“ Pošeptal mu. „Golfu bych okamžitě nechal, jen kdybych neměl tolik svetrů.“ Reagoval Hope.

7. Phil Mickelson zvládnul birdie putt a získal tím své první velké vítězství na Masters 2004. Radostí si dokonce poskočil.

8. Bob Weekley předvedl oslavnou scénku jízdy na koni. Jen si místo koně osedlal svůj driver. To vše před zahájením posledního dne Ryder Cupu v roce 2008.

9. Zveřejnění vystřižených částí plných vzteku z instruktážních videí „Golf Your Way“ golfové legendy Bobbyho Knighta. Pozor, video obsahuje sprosté anglické výrazy.

10. Robin Williams předvedl svůj neblaze proslulý stand up o golfu. Časopis New Yorker o něm prohlásil, že jde o nejzábavnější a zároveň naprosto nejneuctivější popis golfu všech dob. Na originál se podívejte ve videu, volný překlad by mohl znít takto: „Mlátíte holí pořád a pořád dokola a máte pocit, že vás snad trefí mrtvice. Ale když se trefíte, tak byste stejně nejraději umřeli.“

Pobavil vás článek? Nenechte si jej pro sebe a pošlete jej dalším golfistům!

Hezkou hru.