Medailonek: Park Golf Club Ostrava

Jedno z nejkouzelnějších moravských hřišť bylo založeno v roce 1968 v zámeckém parku. Golfový klub v Šilheřovicích leží pouhých 15 km od centra Ostravy, blízko hranic s Polskem. Místní zámek pochází z 18. století a park byl založen v roce 1820, takže stromy, které obklopují hřiště mají téměř 200 let.

Zámek i mnohé stavbičky v okolí jako např. kašna či bazén se bohužel nachází v poměrně neutěšeném stavu, nicméně díky aktivitě členů místního klubu se blýská na lepší časy.

Členové místního klubu pracují na revitalizaci hřiště

Hřiště

Golfové hřiště je krásné a rozlehlé na ploše téměř 100 hektarů. Jamky jsou dlouhé, nejsou namačkány na sobě a hlavně netrestají. Dlouhé rány vám však příliš nepomohou, vítězí zde spíše promyšlená strategie a cit pro hru.

Hřiště je přívětivé pro všechny golfisty a sami hráči hřiště kvalitou přirovnávají k beskydským hřištím na Ostravici nebo Čeladné. Rozsáhlý park také vybízí k dlouhým procházkám, takže na své si přijdou i negolfisté.

Unikátnost hřiště spočívá v tom, že jde o jedinou celoparkovou osmnáctku v České republice. Od roku 2017 se Klub pyšní zrekonstruovanou klubovnou, která poskytuje hráčům perfektní zázemí a snese srovnání s ostatními špičkovými kluby.

Klubovna po rekonstrukci v roce 2017

Rothschildova golfová akademie

Akademie je vybudována v zámeckém parku v Šilheřovicích v duchu historických tradic, kdy původní majitelé zámecký park doplňovali o sportovně-zábavní prostory k trávení volného času. RGA se nachází ve střední části parku a prochází kolem hlavních historických památek parku, loveckého zámečku, kašen, jezírka a vodopádu u loveckého zámečku.

Klub se věnuje také rozvoji golfové mládeže

RGA je veřejná 9-ti jamková akademie PAR 3, z toho většina jamek má alternativní odpaly pro případnou hru na 2 x 9 jamek. RGA má jamkoviště a odpaliště pokrytá umělým travním kobercem třetí generace, což zaručuje konstantní rychlost jamkovišť i při nepříznivých klimatických podmínkách a výrazné prodloužení golfové sezóny. RGA Vám díky tomu, že byl obnoven a doplněn systém osvětlení, umožňuje také večerní hru golfu.

Hotel Golf Šilheřovice

Hotel Golf Šilheřovice je samoobslužný GARNI hotel, který Vám nabízí ubytování v 20 pokojích a jednom apartmánu za přijatelné ceny. Další z možností zpestření programu je možnost využití množství cyklostezek, kterými jsou Šilheřovice a jeho okolí protkány.

Kontakty a důležité odkazy

Pozor, při kliknutí budete přesměrováni na novou stránku.

Zdroj fotografií: Archiv a sociální sítě Golf Park Club Ostrava