11 věcí, které vám nikdo o golfu dopředu neřekne – část 1.

1. Golf může být návykový

Čím více hrajete golf, tím je návykovější. Na hřišti budete během týdne častěji a častěji. Doma se vám budou válet míčky a týčka. Golfové hole si najdou místečko v každém rohu domácnosti. Tato hra je schopná vás zcela ovládnout – k nelibosti partnera samozřejmě.

2. Nebudete moct dospat

Jakmile si golf najde místečko ve vašem životě, budete neustále usínat s myšlenkami na to, jak skvěle budete následující den hrát.

3. Pravděpodobně se zraníte vlastní holí

Je to skoro jako při fotbale, když hráč při přímém volném kopu ve zdi schytá ránu pro tým. Když si náhodou železem poraníte kotník, určitě to poznáte.

4. Pravidla nejsou úplně snadná

Bohužel u golfu nebudete vysvětlovat jen ofsajd, jak je tomu např. u fotbalu. Budete muset objasnit co znamená handicap, hra na body atd. No a než se nadějete, máte 34 pravidel na promyšlení. Z toho většina pravidel má své vedlejší pravidla – a už se člověku motá hlava.

5. Dospělí muži nosí rádi tartanové kalhoty

Nezáleží na tom, kde zrovna na světě hrajete. Vždy narazíte na chlápka ve věku 50 let, který na sobě bude mít tartanové kalhoty.

6. Nemusíte být profík, aby vás golf bavil

Na golfu je krásné to, že ho může hrát opravdu každý. Abyste si zahráli, vůbec nezáleží na vašem věku, pohlaví nebo schopnostech. I ten nejhorší hráč může zažít na golfu krásný den!

Pokračování článku je zde…