11 věcí, které vám nikdo o golfu dopředu neřekne – část 2.

Pokračování článku z minulého týdne…

7. Není to nejlevnější sport

Na začátek opravdu stačí kamarádovy staré a orezlé golfové hole z garáže. Pokud však budete chtít investovat do nového golfového vybavení, není to úplně nejlacinější záležitost. Pár tisícovek také spolkne zelená karta a lekce s trenérem.

8. Požádejte o radu profíka, ne kamaráda

„Hele Franto, pohni trošku tou levou nohou a zkus zamířit víc doprava.“  Trénink základních golfových prvků je ten nejlepší krok, jak se zlepšit. Hodinka s profíkem vám dá daleko víc, než celý den s golfovým parťákem.

9. Pouze profíci ovládají driver

Všechna čest, pokud dokážete tento odpal poslat přes 200 m. Poslední chlápek, kterého jsme viděli, poslal svou hůl dále, než míček.

10. Hráči se bezdůvodně snaží „číst green“

V podstatě tato metoda zabere dobrou půl minutu. Hráč si sedne, drží před sebou svůj putter a má jedno oko zavřené. Měl by tak dojít k závěru, jak nejlépe zahrát putt. Profíkům to opravdu pomáhá, my ostatní chceme jen dobře vypadat.

11. Hole-in-one má své pro a proti

Je tradicí, že po tomto úderu koupíte panáka nejen svým parťákům, ale i všem ostatním v baru. Jen ať ví a závidí, co se vám na hřišti povedlo. Je to sice skvělá historka pro vnoučata, ale především stojí hromadu peněz.