18 nejkrásnějších jamek světa – 2. část

10. Royal County Down, 4. jamka

Čtvrtá jamka v Royal County Down o délce přes 200 metrů vyžaduje víc než jen dlouhý odpal, neboť přístup na green je bráněn keři a několika bankry.

10

 

11. TPC Sawgrass, 17. jamka

Tohle hřiště má jednu nelichotivou přezdívku. Říká se o něm, že se jedná o jedno z nejvíce přeceňovaných hřišť. Jediným světlým bodem budiž 17. jamka, která se skutečně povedla. Nicméně sečteno a podtrženo, jedna jamka hřiště nedělá.

11

 

12. National Golf Links of America, 16. jamka

Na tomto hřišti je jako nejzajímavější označována 17. jamka. Nicméně na náš seznam se však protlačila díky kombinaci estetiky a náročnosti jamka č. 16. Vyvýšené odpaliště, stáčející se charakter jamky a větrný mlýn v pozadí, dělají z této jamky jedinečný zážitek.

12

 

13. Crans-sur-Sierre, 7. jamka

Tuto jamku navrhl samotný Jack Nicklaus ve švýcarských Alpách a jamka nabízí jeden z nejúžasnějších výhledů v golfu. Hřiště je výzvou samo o sobě a také domovem pro Omega European Masters. Sedmá jamka je dle některých profesionálních hráčů jedna z nejnáročnějších.

13

 

14. Mauna Kea Beach, 3. jamka

Robert Trent Jones údajně kdysi řekl svému společníkovi Lauranci S. Rockefellerovi. „Pokud mě zde necháš postavit golfové hřiště, bude to nejkrásnější hřiště na světě.’“ Co k tomu dodat.

14

 

15. Pebble Beach Golf Links, 8. jamka

18. jamku z hřiště Pebble Beach uvidíte zarámovanou téměř v každém golfovém klubu v Americe, ale pokud chcete vědět, co dělá z Pebble Beach „to Pebble Beach,“ tak je to právě osmá jamka, která se tak dostává na náš seznam.

15

 

16. Scioto Country Club, 8. jamka

Scioto se opakovaně může pyšnit titulem pro nejlépe udržované hřiště a golfový klub. A 8. jamka s par 5 je tak nádherná, že vás určitě dostane do kolen.

16

 

17. Pacific Dunes, 13. jamka

Každý kdo hrál Pacific Dunes mluvil o 13. jamce pouze se samou úctou, ba téměř až s náboženskou pokorou. Jamka má více než 400 metrů, je plná nástrah v podobě bankrů, kopců a zákrut. A celá jamka je lemována útesy s výhledem na oceán. Nádhera.

17

 

18. North Berwick (West), 13. jamka

Green na 13. jamce je přezdíván jako „Jáma“ – pravděpodobně díky zídce, která green obklopuje. Přetáhněte odpal doleva a váš míček skončí na 3. či 4. jamce.

18

To bylo 18. nejkrásnějších jamek na světě podle magazínu GolfDigest. Souhlasíte s tímto výběrem nebo Vám některá jamka chybí? Napište nám na facebook!

Pokud jste neviděli prvních 9 jamek, můžete si je prohlédnout zde.