3 metody jak zlepšit patování

Jak zlepšit hru na greenu a patování je palčivá otázka každého golfisty. Hráči s nízkým handicapem ví, jak důležitá je hra na krátkou vzdálenost. Uvědomují si to i profesionálové, neboť každý turnaj je víceméně patovací soutěž. Nejlepší na greenu vyhrává.

Z kohokoli se může stát výborný patující hráč, jen je třeba si osvojit tu správnou techniku. Následující 3 tréninkové metody vám pomohou, abyste se na greenu cítili jako ryba ve vodě.

Hodiny

Krátké paty se musí trefovat. Bez diskuze. Nic hráče nefrustruje víc než výborný drive, který doletí až na green a následné minutí patu z půl metru. Hru na krátkou vzdálenost je třeba tvrdě trénovat. A právě hodiny jsou výborným cvičením.

Začněte tak, že umístíte míčky na vzdálenost 1, 2 a 3 metry od jamky. A to na pozici připomínající hodiny v čase 3, 6, 9 a 12 hodin. Začněte na 12 hodinách metr od jamky a pokračujte ve směru hodinových ručiček.

Cílem je trefit všech 12 míčků v řadě. Nejdříve všechny z jednoho metru, pak ze dvou a nakonec ze tří metrů. Jestliže minete jakýkoliv pat, vraťte se na začátek a začněte znova.

Tréninková metoda zvaná hodiny pro zdokonalení krátké hry

Žebřík

Čím dále jste od jamky, tím se rapidně snižuje procento, že pat trefíte. Žebřík je skvělé cvičení pro trénování delších patů. Umístěte týčka v lajně ve vzdálenosti 3, 6, 9 a 12 metrů od jamky.

Při tomto cvičení se snažíte kontrolovat vzdálenost každého patu. Začínáte tak, že odehrajete míček od jamky k nejvzdálenějšímu týčku, který je od vás 12 metrů. Dále pak k týčku, které je vzdálené 9, 6 a nakonec 3 metry. Podstatou tohoto cvičení je, abyste se dostali co nejblíže k jednotlivým týčkům.

Dalším krokem je pak uzavření žebříku. To provedete tak, že zahrajete všechny míčky do jamky. Začněte patovat od nejbližšího míčku k jamce. Jakmile se do tohoto cvičení vžijete, vaše hra na greenu se určitě zlepší.

Tréninková metoda žebřík na zlepšení dlouhého patování

Stezka

Spousta golfistů vychýlí svůj pat z dráhy patu. To je způsobeno nepřímým švihem. Následující cvičení pomáhá přímé dráze pohybu patru. Najděte na greenu rovnou plochu a umístěte na ni dvě hole. Dost široko na to, aby se mezi ně vlezla hlavička patru.

Odehrajte míček umístěný mezi holemi. Jestliže patrem trefíte jednu z holí, váš švih je vychýlený z cílové čáry. Ujistěte se, že hlavička patru zůstává nízko při zemi a následuje přímý švih. Místo golfových holí lze také použít tréninkovou sadu tyčí.

Cílem stezky je nedotknout se patrem vodících holí a videoukázka tréninku s tyčemi

Pamatujte, že sebelepší patr vaši hru nezlepší, důležité je jen trénovat, trénovat a trénovat. Hezkou hru!