Jak se obléci na podzimní hru golfu?

Na podzim dokáže počasí dělat divy, a tak je někdy těžké zvolit to správné oblečení tak, aby vám nebylo příliš teplo, ale zároveň abyste neprochladli. V podzimních měsících je dobré oblečení vrstvit.

Horní polovina 

Vyměňte klasické polo tričko za polo s dlouhým rukávem. Udržíte tvář správného golfisty, ale nebude vám zima, což se hodí. Po ruce vždy mějte bundu nebo vestu s funkcemi windstopper a rainwear. Ty vás ochrání před silným větrem a deštěm. Přichystáni můžete být také s úpletovou vestičkou či lehkým svetříkem, každopádně vždy s výstřihem do V.

Spodní polovina a obuv

Mnoho výrobců golfového oblečení dnes vyrábí také nepromokavé kalhoty, které jsou však z lehčích materiálů, takže vám nebude příliš teplo, ale v případě deště nemusíte dohrát zbytek jamek v promočených kalhotách.

Nepodceňujte ani vaši obuv. Ta může být v celé vaší hře naprosto zásadní. Zapátrejte ve svém šatníku nebo se poohlédněte po nepromokavých botách. Kožené boty nechejte na podzim raději doma. Ani ta nejlepší impregnace vám nezajistí pohodlí a komfort, pokud prší a fouká vítr. Zvolte raději materiály, které jsou na výkyvy počasí lépe připravené a vaše nohy budu jako v bavlnce.

V dobrém vybavení zůstanete v suchu i když vás na hřišti překvapí déšť, photo Credit @www.adidas.com/golf

Nezapomeňte na hlavu

Každý golfista by měl mít vždy při ruce také golfovou čepici. Hrát totiž golf bez pokrývky hlavy, to se zkrátka nenosí. Čepice, klobouk, kšiltofka, baret nebo snad golfový kulich? Je vlastně úplně jedno, který z těchto doplňků vyberete. Nejen, že pokrývka hlavy patří ke golfistovi stejně jako tričko s límečkem a polo vestička s károvaným vzorem, ale navíc plní docela dobře svoji funkci.

Všichni víme, jak často nás na 18 jamkách překvapí změna počasí a pokrývka vás chrání před deštěm, sluncem, větrem ale i zimou.

Tak teď už jen dobrá nálada a pěkné babí léto!