6 golfových hříchů, které nedělejte

Golf by měl být především zábava. A abyste den na golfu nepokazili sobě a hlavně svým spoluhráčům, připomeňte si 6 věcí, které na golfu nikdy nedělejte!

1. Neodpalujte do skupiny před vámi

Někdy se holt musíme přizpůsobit tomu, že je hra příliš pomalá. Jinak se můžete také dočkat vztyčeného prostředníčku a následné konfrontace mezi čtyřma očima. Jiní to zase nechají být a pouze vám přátelsky zamávají.

2. Nestůjte hráčům ve výhledu

Jedna z největších nástrah pro všechny nováčky. Nevstupujte na greenu do lajny ostatních hráčů. Jedná se o základní pravidlo slušného chování na golfu. Vaše stopa by mohla ovlivnit dráhu míčku.

3. Neházejte nebo nelámejte hole

I takoví, jako Rory McIlroy, byli spatřeni, jak hází a lámou své hole. Ale všichni se shodneme, že to není zrovna hezký pohled. Profesionální hráči si, na rozdíl od nás, nemusí za veškeré své golfové vybavení platit.

Špatný odpal se stane každému. Naštěstí ale nehrajeme o velkou sumu peněz. Se špatným odpalem už stejně nic nenaděláte, tak to nechte plavat. A lépe se připravte na ten příští.

Lámat hole může být pěkně drahá zábava. Doporučujeme si ji odpustit!

4. Nedávejte rady o švihu

Jestliže nehrajete s někým jako Adam Scott či samotným Tigerem Woodsem, pravděpodobně se vašeho partnera nebudete ptát na to, jak zlepšit váš švih. Všichni jsme si to zažili. Poslali jste míček mezi stromy a chlápek, se kterým hrajete, zanalyzuje váš odpal kousek po kousku. Nebuďte jako „tenhle chlápek.“

5. Nezdržujte skupinu za vámi

Tempo hry odrazuje od golfu spoustu hráčů. Pokud si všimnete, že skupinka za vámi hraje poměrně rychle, někdy je třeba dát ego stranou a pustit hráče před vás. Není nic horšího, než když vás při golfu někdo zpomaluje.

6. Neberte golf příliš vážně

Jestliže jste profesionál a vaše živobytí na golfových výsledcích záleží, je samozřejmě potřeba brát tuto hru vážně. Pro většinu z nás by však golf měl být pouze jedním – zábavou.

Pokud svítí sluníčko a hrajete se svými nejlepšími přáteli, opravdu záleží na skóre? Den strávený na golfu je vždycky lepší, než den strávený v kanceláři. Golf je jen hra, tak si ji užijte.