5 důvodů, proč lidé nesnáší golf

Je těžké tomu uvěřit, ale najdou se i takoví, kteří golf rádi nemají. No co, každý má právo na svůj názor. Zde je 5 nejčastějších důvodů, proč lidé považují golf za ztrátu času a peněz.

1. Golf je nuuudááá

Všichni víme, že se musíme cítit co nejlépe fyzicky i psychicky, abychom míček odpálili co nejlépe. Pro ne-golfisty je tohle všechno naprostá nuda. Kdo sleduje golf v televizi, tak musí uznat, že komentátoři na zábavě moc nepřidají. Pokud zrovna Míra Bosák nemá svůj den a nesází jednu perlu za druhou.

Když se nepovede nějaký extra odpal, přítomní diváci po většinu času také mlčí. Lidé, kteří golfu nerozumí, nerozeznají dobrý odpal od špatného – pro ně je zkrátka odpal jako odpal. Právě oni by maximálně souhlasili s naším druhým bodem.

2. Golf je pitomý

„Proč byste se chtěli dlouhé hodiny honit za malinkatým bílým míčkem?“ Kolikrát jste slyšeli tuto otázku od vašich přátel? Pro ně je golf zkrátka moc hloupý a nikdy neporozumí tomu, proč tuto hru vůbec kdy někdo hrál. Můžete vyjmenovat úplně všechno co na golfu máte rádi, ale ani to vám nepomůže.

3. Golf je příliš pomalý

Tak jo, i my, milovníci golfu, s tímto bodem souhlasíme. Nás však rozčiluje to, že něco trvá pět hodin místo čtyř. Pro ne-golfisty jsou i 3 hodiny příliš dlouho. Realita je taková, že pokud vás něco nebaví, tak chcete, aby to skončilo co nejdříve.

Photos credit @WishIllinois

4. Golf je těžký

Máte kamaráda, který musí být nejlepší ve všem co dělá? Pak je fajn, vzít ho na golfové hřiště a sledovat, jak se každým nezdařeným odpalem přibližuje okamžitému návratu do klubovny.

Den zakončí otázkou: „Jak to můžeš vůbec hrát?“ a nezapomene dodat, že jste naprostý blázen. A to z důvodu, že investujete vaše těžce vydělané peníze do tak pitomého sportu.

5. Golf je drahý

Když srovnáte golf s jiným rekreačním sportem, tak ano, golf vás (během sezóny) bude stát trošku víc. Nicméně si ale golf rozhodně nezaslouží nálepku snobského sportu pro bohaté.

Každý pracující člověk si může určitě zahrát golf 2x až 3x do měsíce. Pokud tento sport vážně milujete, tak si najdete cestičku, jak se na golfové hřiště dostat. Hezkou hru!