Představení míčků TaylorMade Project (a)

Míčky Project (a) 2018 jsou patrně jedny z nejlepších míčků v poměru cena/výkon. Za své peníze dostanete míčky se srovnatelným výkon jako u mnohem dražších Tour míčků.

Představení

Golfové míčky TaylorMade Project (a)
Novinka 2018 Project (a)

Před pár lety TaylorMade poprvé představil míčky Project (a) s jasným cílem. Vyrobit pro rekreační hráče míčky, které mají na greenu stejný spin jako Tour míčky a zároveň budou létat dostatečně daleko. Pro sezónu 2018 míčky dostaly nové jádro a stejný vzorec důlkování jako najdete na míčcích TP5 a TP5x. Jak tedy míčky dopadly v testu?

Pocit ze hry

Uretanový potah poskytuje při patování měkký pocit stejně jako Tour míče. Pokud bychom chtěli jít do extrémního srování, tak by míček Project (a) pocitově zapadl do mezery mezi TP5 a TP5x, ale vsadíme boty, že drtivá většina hráčů při patování rozdíl nepozná.

Proti TP5 určitě pocítíte velký rozdíl u krátké hry. Zejména při odpalech wedgí. Zde vám budou připadat míčky příjemně měkké s téměř nulovou kompresí. Nicméně při hře driverem se rozdíl opět smazává.

Krátká hra

Při hře wedgí snesou míčky ta nejpřísnější kritéria. Tyhle míčky mají spin skutečně jako profi Tour míčky. Pokud excelujete ve hře na krátkou vzdálenost, Project (a) míček vás nikdy nezklame.

Dlouhé odpaly

Při hře se železy nad 100 m od jamky platí obdobná teorie jako u patování. Míčky skvěle zapadají do mezery mezi TP5 a TP5x. Díky technologii Urethane Soft Tech mají míčky dostatečný spin pro všechny možné údery včetně příher a následné udržení se na greenu.

Míčky na golf TaylorMade Project (a)
Project (a) jsou dostupné ve žluté i bílé variantě.

Jediný bod, ve kterém Project (a) trošku zaostává za TP5 je hra z týčka. Podle oficálních měření má míček srovnatelný spin, nicméně pokulhává na rychlosti. Rozdíl byl však minimální – přibližně 5-6 km/h, ale stejně jako všichni amatérští golfisté, hledíme i my při hře driverem primárně na vzdálenost.

Shrnutí

Při ceně 990 Kč za balení 12 ks v bílém nebo žlutém provedení není opravdu moc nad čím uvažovat. Za své peníze dostanete excelentní míčky. Pokud máte menší švih driverem, určitě uděláte líp, pokud sáhnete po míčku Project (a) oproti dražším TP5. V případě, že šviháte driverem rychlostí kolem 150 – 160 km/h, tak žádný větší rozdíl v míčcích nepocítíte.

A jak s míčky hrají profíci? Mrkněte se na oficiální video TaylorMade.

Hezkou hru!