Rýsuje se partnerství Woodse a TaylorMade?

Celý golfový svět se minulý měsíc připravoval na návrat Tigera Woodse. Ale jak rychle oznámil svůj záměr odehrát Safeway Open, takhle rychle jej zase stáhl. Dle jeho slov musí na své hře ještě zapracovat.

Bývalá světová jednička se o svůj návrat pokusí znova v prosinci, během nadační akce Hero World Challenge. Je ovšem otázkou, zda uspěje? Po roční pauze existuje spousta neznámých. Dokáže se vrátit ve své bývalé formě?

Woods už zřejmě promýšlí, kterým směrem se dál vydá ve své profesionální kariéře. Jednou z mnoha teorií je Tigerovo zapojení do výrobního průmyslu. A jelikož NIKE už nadále golfové vybavení vyrábět nebude, není to nereálná varianta.

Od září kolují internetem zvěsti o tom, že Tiger Woods jedná o odkoupení TaylorMade od Adidasu. Čtrnáctinásobný vítěz Major však zatím spekulace nepotvrdil, ani nevyvrátil.

 

Tiger Woods Ventures

Minulý týden Woods představil, v co doufá, že bude jeho odkazem po ukončení hráčské kariéry. TGR – Tiger Woods Ventures. Na své internetové stránce Woods píše – TGR představuje druhou kapitolu mého života jako businessmana. 

woods-telo

Společnost má pokrýt všechny současné i budoucí obchodní zájmy Ameriky.

 

Tohle by byl jistě zajímavý tah. Zároveň by se tak nepřímo potvrdily všechny zvěsti ohledně TaylorMade. 

Mnozí doufali v Tigerovu účast na Safeway Open. Od ukončení výroby golfového vybavení společností NIKE, byli všichni zvědaví, jaké hole se objeví ve Woodsově bagu. Momentálně jsou golfisté značky NIKE volnými hráči. Avšak smlouvy ohledně oblečení se nijak nezměnily. Ale kdokoliv, kdo používal hole NIKE, nyní může vyzkoušet libovolnou značku.

 

S čím hrají ostatní profesionálové?

Jistě stojí za zmínku, že ostatní hráči firmy NIKE, začali používat vybavení značky TaylorMade. Rory McIlroy odehrál WGC-HSBC Champions za použití driveru TaylorMade M2 a dřeva TaylorMade M2. Paul Casey, Brooks Koepka a Francesco Molinari – ti všichni hráli s driverem TaylorMade. Vítěz Turkish Airlines Open Thorbjorn Olesen použil všechny hole TaylorMade s výjimkou putteru. S celou sadou včetně driveru TaylorMade M1 a dřeva TaylorMade M2, si Dán zajistil svůj čtvrtý titul v Evropě

Má však něco z toho dokázat, že je Woods na pokraji vlastnictví obrovské golfové značky? Tím si nemůžeme být jisti. Je však zajímavé, kolik hráčů firmy NIKE je pomalu unášeno směrem k  TaylorMade. Další zajímavý krok přišel začátkem září od světové jedničky (mimochodem dobrého přítele Woodse) Jasona Daye. Australan byl dlouhou dobu hráčem TaylorMade/Adidasu. Zatímco bude i nadále hrát s holemi TaylorMade, tak od začátku roku 2017 bude nosit oblečení značky NIKE.

A jak to vidíte vy? Napište nám na facebook!