7 okoukaných návyků od profi hráčů z televize

Většina hráčů sleduje golf v televizi, jenže ti, co hrají v televizi, jsou profesionálové – ti nejlepší z nejlepších. My, obyčejní hráči, zcela jistě profesionálové nejsme, ale to pořád není omluva, abychom se po profících opičili. Zde je 7 nejvtipnějších okoukaných špatných návyků.

1. Roztočení hole po odpalu

Tohle je typický příklad. „Proč točíš tou holí?“ „Protože profíci to tak dělají.“ Ne, ne a ještě jednou ne – pro točení s holí není vůbec žádný důvod, ale zdá se, že je zaryto v DNA golfistů. Hlavně díky sledování golfu v televizi. Schválně si všimněte, kolik kolotočářů bude točit holí hned na prvním týčku. Holí zatočte jen po opravdu světovém úderu!

2. Hráči před odpalem až skoro meditují

Je fajn mít nějakou rutinu, předtím než udeříte do míčku – pomůže to vašemu výkonu. Ale to neznamená, že musíte u míčku stát v transu jako Jason Day. Při vaší nedělní partičce golfu zase o tolik nejde.

3. Dlooouhééé čtení greenu

Cokoliv pomůže umístit míček do jamky – v pořádku. Jakmile se profík chystá puttovat, jde mu o velké peníze. A moc dobře ví, že i ten jeden centimetr doleva může znamenat velký rozdíl. A nalijme si čistého vína – my i po sebedelším čtení greenu jsme nakonec vždycky překvapeni, kam ten míček zase letí.

4. Pokynutí čepicí

Není rok 1880 a nejste v televizi. Není třeba komukoliv pokynout čepicí. Jako normální člověk poděkujte, když vám někdo pochválí odpal.

5. Procvičování švihu bez hole

Už jste určitě někoho takového viděli – promluví ke svému míčku a pak si zkusí pár odpalů bez hole. Přesně tak, jak to dělají hvězdy v televizi. Pro lásku boží – NEDĚLEJTE TO!

6. Vztyčená ruka při “fore“

Pro koho gestikulujete? Pro galerie? Všichni kolem vás, se snaží schovat. Nemíní sledovat odkud míček letí.

7. Vinit spiky na golfové obuvi

Ne, ten hrot z boty opravdu nemůže za to, že jste o metr minuli putt. Chyba bude někde jinde!

Poznáváte se nebo někoho z okolí? Pošlete mu článek, ať se taky pobaví! Hezkou hru!