Co jíst a čemu se vyhnout během golfu

Pokud se na greenu chcete dočkat úspěchu, ujistěte se, že si vyberete správné občerstvení. Vydatná svačinka je to pravé ořechové, co budete během hry potřebovat.

Co si zabalit s sebou

Bílkoviny do kapsy
Proteinové tyčinky, ořechy či sušené hovězí. To všechno jsou jednoduché možnosti, jak si udržet výkon. U tyčinek si však dávejte pozor na obsah cukru.

Ovoce
Snadno se zabalí a taky sní. Banány obsahující draslík, který zasytí a také pomůžou se svalovými křečemi. Jablka mají naopak optimální množství cukru, které dodají vašemu tělu potřebnou energii.

Vejce
Obsahují velké množství bílkovin. Dodají pocit plnosti, takže během hry nebudete trpět hlady. Žitný sendvič s vajíčkem natvrdo je vydatná svačina.

Voda
Asi nejjasnější věc na seznamu. Slazeným nápojům se při fyzické námaze vyhněte obloukem.

Smoothie
Oloupat, nakrájet, naházet do mixéru, přelít do termosky a hotovo. Receptů je na internetu nepřeberné množství, najděte si váš nejoblíbenější. Náš favorit je tento. Banán, borůvky, půlka avokáda, konopný protein, lněné semínko, pár kešu oříšků, 1,5 dcl mandlového mléka a pár kostek ledu. Nejchutnější a vydatná svačina je připravena za méně než 5 minut.

Velice chutnou a vydatnou svačinou může být také banana bread

Co si schovat až do klubovny

Sportovní nápoje
Tohle může být trošku šok, jelikož sportovní nápoje mají přece podpořit náš výkon. Nelze věřit všemu, co říkají v televizi. Nápoje jako Powerade mimojiné obsahují velké množství sodíku, který může tělu uškodit a přivodit dehydrataci. Pokud musíte, dopřejte si tento nápoj raději až po hře.

Cereálie
Když si dám misku „čokapiku“ nebo zdravou cereální tyčinku, tak přece budu velký a silný. Nene, jednoduché cukry určitě ne. Poskytnou energii na velmi krátkou dobu. A jak určitě víte, golf není zrovna krátká hra.

Alkohol
Dejte si alkohol až po hře. Funguje jako sedativum a velmi dehydratuje.

Houska se salámem
Velké množství nasycených tuků, sodíku a jednoduchých cukrů. Houska se salámem způsobí akorát tak úpadek energie a dost možná bolest břicha.

Chipsy, preclíky a jiné slanosti
Obsahují velké množství cukru a sodíku. Způsobí ospalost, dehydrataci a neposkytnou žádnou nutriční hodnotu. Pokud jim přesto neodoláte, dopřejte si je až v klubovně s dobře vychlazeným pivečkem.

Hezkou hru!