Detaily a video zatčení Tigera Woodse

Server ESPN (zahraniční sportovní kanál) odhalil na začátku týdne toxikologickou zprávu z květnového zatčení Tigera Woodse. Woods podle zprávy řídil pod vlivem pěti látek. Jedna z látek se v těle objevuje po užití marihuany.

Podle zprávy byly v těle Woodse přítomny tyto látky:

  • Hydrokodone – užívaný v lécích proti bolesti, podobně jako např. Vicodin
  • Hydromorfon – lék proti bolesti (také znám pod názvem Dilaudid)
  • Alprazolam – lék proti úzkosti (také znám pod názvem Xanax)
  • Zolpidem – lék na nespavost (také znám pod názvem Ambien)
  • Delta-9 carboxy THC – látka vznikající v těle po užití marihuany

Ze zprávy dále vyplývá, že není známo, zda měl Woods všechny látky na lékařský předpis či nikoliv. Zdravotní marihuana je v místě Woodsova bydliště (stát Florida) legální.

Ihned po svém zatčení se Woods sám vydal na lékařskou kliniku, aby vyhledal odbornou pomoc se zvládnutím léků na předpis.

„Jak jsem již říkal, vyhledal jsem pomoc profesionálů, abych zvládal mé léky. Dříve jsem se pokoušel užívat léky na bolest zad a nespavost sám bez odborné konzultace. teď vím, že se jednalo o chybu a měl jsem užívání léků konzultovat s lékaři.

Nyní dále spolupracuji s odborníky a dělám podle nich velké pokroky. Jsem velice vděčný za velkou podporu, kterou já a má rodina neustále dostáváme od fanoušků.“ 

Woods byl zadržen poté, co jej policisté přistihli spícího u krajnice ve svém vozidle. Během zadržení měl problémy udržet rovnováhu a komunikovat se strážníky.

Ihned po zadržení Woods přiznal, že si vzal čtyři léky Torix, Solarex, Vicodin a Vioxx a v následném oficiálním prohlášení svůj stav přikládal neočekávané reakci na mix těchto prášků.

Musíme také zdůraznit, že test na alkohol byl dvakrát negativní.

Co bude s legendou dále?

Woods vzkázal svým fanoušků, že dle jeho lékaře se stav zad zlepšil a nyní už může pomalu trénovat. Zvedá lehčí činky, jezdí na rotopedu a také trochu puttuje.

Nezbývá tedy nic jiného než držet Tigerovi palce, aby se dal co nejdříve dohromady a plnil stránky magazínů opět svými golfovými výkony a ne bulvárními články.