Top 5 zimních golfových lokací

Pokud nesnášíte nasazování rukavic, oblékání nadbytečných vrstev, vlněných čepic a nepromokavé oblečení, abyste v zimě mohli hrát golf na provizorních greenech a zamrzlých fervejích, potom vám přijde vhod průvodce zimní golfovou dovolenou.

5. Srí Lanka

Když si představíte dlouhou dovolenou plnou golfu, Srí Lanka vás pravděpodobně nenapadne, ale pozor!

Tento ostrůvek v Indickém oceánu je příjemná změna, pokud jste ochotni absolvovat 11 hodin trvající let z Anglie či Evropy. Hodí se spíše pro dobrodruhy, kteří chtějí zkusit golf obklopeni džunglí a kopci, kde se pěstuje čaj Ceylon.

srilanka-golfovy-klub-victoria
Golfový klub Victoria

Nejlepší je letět do hlavního města Kolombo a zahrát si v exkluzivním, avšak cenově dostupném, Royal Colombo Golf Club. Odtud pak vede dlouhá cesta do Kandy, druhého největšího města Srí Lanky s impozantním Victoria Club v Diganě.

Naším nejoblíbenějším hřištěm je hřiště v Nuwara Eliya, které se moc nezměnilo od dob, co bylo postaveno Britskou armádou kolem roku 1900.

Velkou výhodou jsou nízké ceny jídla, pití, hotelů, poplatků za hřiště a opojný ruch ulic a měst na Srí Lance.

4. Španělsko

Ačkoliv ve Španělsku během zimy není úplné vedro, teploty jsou většinou mírné. Avšak hraní golfu v tričku s krátkým rukávem a kraťasech není úplně neobvyklé ani v listopadu nebo lednu. Španělsko na náš list patří z prostého důvodu – nabízí obrovské množství velmi kvalitních hřišť. Není problém se sem dopravit nizkonákladovými leteckými společnostmi během pár hodin.

spanelsko-marbella-country-club-golf-course
Golfový klub Marbella

Máte veliký výběr, kde si zahrát, ale oblast Andalusie určitě nezklame díky umístění na Jihu Španělska. Andalusie potěší teplým podnebím a skvělými hřišti v Jerezu a Cádizu.

Montecastillo je hřiště první třídy poblíž okruhu Formule 1 v Jerezu a nedaleko odsud jsou výborná hřiště na pobřeží v Costa Ballena a Novo Sancti Petri.

A dokonce možná uvidíte, jak se zde Migue Angel Jimenez projíždí ve svém Ferrari.

3. Tunisko

Tato země na severu Afriky je společně s Marokem velmi populární u francouzských, italských a německých golfistů. Na moc Čechů zde nenarazíte. Na náš seznam však patří díky slunnému podnebí a velké rozmanitosti golfových hřišť (celkem 12). Letadlem z Evropy se do Tuniska dopravíte za přibližně 5,5 hodiny.

Nejlepší golfová hřiště najdete v populárních resortech Yasmine HammanetPort El Kantaoui a Monastir, který se nachazí na pobřeží Středozemního moře.

tunisko-golfovy-klub-tozeur-oasi
Golfový klub Tozeur Oasi

Hřiště jsou vzhledem k přijatelné ceně opravdu mimořádná a v některých hotelech si můžete dopřát pěti hvězdičkového luxusu za cenu čtyř hvězdičkového.

Jako novinku při hraní golfu v Tunisku si budete užívat pohled na velbloudy a plameňáky. Velkou zábavou je samozřejmě také smlouvání o cenách na tržištích, kouření vodních dýmek, pití ďábelsky silné kávy nebo aromatických čajů.

2. Tenerife

Sopečný ostrůvek ve Španělšku je jeden z Kanárských ostrovů a je oblíbeným místem pro dovolenou zejména díky svému celoročnímu teplému podnebí, průměrnou teplotou 28 stupňů a jasně modrou oblohou.

Let z Prahy trvá přibližně 4 hodiny. Tenerife má devět kvalitních golfových hřišť, z čehož je většina umístěna na jižní části ostrova nedaleko od rušných turistických resortů Playa de Los Americas a Los Cristianos.

tenerife-los-lagos
Golfový klub Los Lagos

Abama Golf je nejnovější hřiště na ostrově spojené s přepochovým hotelem a Tecina Golf na malebném ostrově La Gomera určitě stojí za dopravu trajektem z přístavu Los Cristianos. Je umístěno na vrcholcích útesu s výhledem na oceán a horu Teide Volcano.

Po partičce golfu v restauraci určitě vyzkoušejte místní specialitu – silně osolené brambory a zelenou rajčatovou salsu!

1. Turecko

Turecko je golfovou destinací na vzestupu a velmi rychle se z něj stalo populární místo pro britské, německé a severské golfové turisty během zimy. Jedny z největších golfových legend zde za poslední desetiletí postavily hřiště na pobřeží Belek v provincii Antalya znamý taky jako „Turecká riviéra.“ Hřiště zde vybudovali např. Sir Nick Faldo nebo Colin Montgomerie (oba profesionální golfisté).

turecko-cornelia-diamond-golf-resort
Golfový klub Cornelia Diamond

Počasí je v Turecku během zimy vysoce proměnlivé, zejména pak na Severu, kde hodně prší a také na hornatém západě, kde často sněží. Nejlepší místo pro golf během zimy je ve středozemí a pak v oblasti Aegean na východě Turecka, kde je teplé a suché podnebí.

Belek má více než 35 čtyř a pěti hvězdičkových hotelů a pro zimní golfovou dovolenou jej můžeme jen doporučit!

Souhlasíte s naším výběrem nebo máte jiná oblíbená hřiště? Napište nám na facebook!

Hezkou hru!